Tort amandina

Dor de copilărie dor de amandina sau dor de amândouă .
Iată am făcut un tort amandina
Ingrediente
Pentru blat
 6 oua
 200 g zahar
 4 linguri apa
 4 linguri ulei
 3 linguri cacao
 8 linguri faina
 un plic praf de copt
 un varf de cutit sare
Pentru sirop
 300 ml apa
 100 g zahar
 4 linguri pudra cappuccino clasic
 o fiola esenta de rom
Pentru crema
 350 g unt nesarat
 170 g zahar pudra
 3 linguri cacao
 2 galbenusuri
 3 lingurite esenta de rom
Migdale tocate mărunt
Mod de preparare
Pentru blat,
batem spuma albusurile cu sarea. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute, apoi adaugam pe rand: galbenusurile, uleiul si apa.
La final, încorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaua, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma. Se toarna compozitia într-o tava cu diametru de 26 cm tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preîncalzit la 175ºC timp de aproximativ 35 de minute. Verificam cu o scobitoare daca este copt blatul. Îl scoatem din cuptor si îl lasam la racit, apoi îl taiem în trei parti.
Pentru sirop,
punem pe foc apa cu zaharul si cand fierbe adaugam pudra de cappuccino si mai lasam sa fiarba 2-3 minute. Luam de pe foc si adaugam esenta de rom si lasam la racit.
Pentru crema,
untul tinut la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul pudra. Adaugam pe rand galbenusurile, cacaua si esenta de rom, mixand pana obtinem o crema spumoasa si fina.
Împartim crema în 3 parti. Asezam pe o farfurie primul strat de blat si-l însiropam bine, apoi ungem cu o parte din crema, punem al doilea strat si, la fel, însiropam si ungem cu crema. Asezam ultimul strat si îl însiropam si pe acesta. Punem tortul la frigider timp de o ora Ungem apoi tortul de jur împrejur cu crema lasand cateva linguri si pentru ornat. Deasupra nu punem crema. Punem migdale tocate mărunt.

Comentarii

Postări populare