Desert sticlă spartă
Ingrediente
90 gr de praf de jeleu cu gust de portocale;
90 gr de praf de jeleu cu gust de kiwi;
150 gr de piersici conservate;
25 gr de gelatină;
580 ml de apă;
500 gr de smântână fermentată;
150 gr de zahăr;
150 gr de biscuiți.
Mod de preparare
Pregătiți jeleurile, respectând instrucțiunile de pe ambalaj: doar reduceți cantitatea indicată de apă de 2 ori. Turnați compozițiile obținute în vase diferite, astfel încât înălțimea fiecărui jeleu să fie egală cu 1.5-2 cm. Dați-le la frigider până se vor închega complet.
După ce jeleurile se vor închega, scoateți-le din frigider și tăiați-le în cubulețe.
Tăiați piersicile conservate în bucățele.
Combinați gelatina cu 80 ml de apă într-un bol adânc. Lăsați-o să se hidrateze pe parcursul a 15-20 minute. Apoi transferați-o într-o crăticioară și încălziți-o până se va dizolva complet, fără să o clocotiți. Luați crăticioara de pe foc și lăsați gelatina să se răcească.
Folosind mixerul, bateți smântâna cu zahărul (la viteza cea mai mică). Turnați în jet subțire gelatina și amestecați foarte bine.
Rupeți biscuiții în bucăți.
Turnați compoziția de smântână într-un vas adânc, cu fundul rotunjit. Adăugați piersicile tăiate, 75 gr de biscuiți și cubulețele de jeleu. Amestecați cu grijă.
Răspândiți biscuiții rămași pe suprafața compoziției obținute. Dați desertul la frigider pentru 4 ore, ca să se închege în totalitate.
Ca să-l scoateți cu ușurință din vas, scufundați-l în apă fierbinte pentru 20 secunde, iar apoi răsturnați-l rapid pe o farfurie.
Pofta buna!!!
Mulțumesc de vizita și te mai aștept!!!!?
Comentarii
Trimiteți un comentariu