Rulada dungata
Chiar si cand in piata nu se mai gasesc capsuni, tot poti prepara o rulada delicioasa cu gem de capsuni, daca ai pus la pastrare. Fara praf de copt, fara coloranti, mult mai pufoasa si mai gustoasa decat cea de la magazin.
Ingrediente
100 gr faina
100 gr zahar
4 oua
esenta vanilie
un praf sare
gem de capsuni
150 gr ciocolată
Mod de preparare
Punem întâi ciocolata la topit pe baie de aburi. Apoi o punem in pos și facem pătrățele ( pe hârtie de copt ) lăsăm se se întărească bine. Apoi punem hârtia de copt cu ciocolata in tava .
Bate ouale cu esenta de vanilie si zaharul pentru minim 10-12 minute. Incorporeaza faina cu o spatula, folosind miscari delicate, de jos in sus.
Odata incorporata faina (dureaza cateva minute), pune aluatul in tava de prajitura tapetata cu foaie de copt, iar deasupra punem pătrățele de ciocolata. Niveleaza bine aluatul, apoi da-l la cuptor pentru 10-12 minute la 200 de grade.
In rastimp, pregateste o alta foaie de copt, pe care o presari cu zahar pudra. Rastoarna blatul de rulada pe foaia de copt. Indeparteaza foaia de copt de pe spatele prajiturii si taie marginile.
Intinde 6-7 linguri de gem pe blatul de rulada si ruleaz-o delicat, folosind foaia de copt. Pe masura ce rulezi, elimina foaia de copt din cale.
Odata stransa rulada, tine-o 1-2 minute usor presata, sa isi pastreze forma.
Pofta buna!!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu