Rulada dungata
Această ruladă cu cremă de ciocolată și dulceață de căpșuni este absolut minunată. Se prepară ușor, este deosebită de celelalte rulade, dar și unică la gust. Are un aspect foarte atrăgător, iar gustul te va face să savurezi linguriță cu linguriță din acest desert. La sigur că îţi vei impresiona familia dacă prepari această reţetă de ruladă.
Ingrediente
5 Ouă
5 linguri Ulei rafinat
3 gălbenușur
300 ml Lapte
10 gr Zahăr vanilat
80 gr Zahăr
40 gr Făină
20 gr Amidon
100 Gr crema de brânză
Colorant alimentar
Crema puneți de care doriți
Mod de preparare
Mai întâi pregătiți crema: puneți laptele pe foc până se înfierbântă compoziția. Cu un tel amestecați 3 gălbenușuri cu 50 gr de zahăr și zahărul vanilat, pe urmă se încorporează 20 gr de făină, amidonul cernute împreună. Se toarnă în fir subțire laptele cald în compoziția de gălbenușuri, amestecând mereu cu telul.
Transferați totul înapoi în oala în care a fiert laptele și se fierbe la foc mic amestecând mereu până se îngroașă crema. Durează 5 minute. Apoi luați crema de pe foc și adăugați crema de brânză și amestecam. Acoperiți crema cu folie alimentară și lăsați la răcit. Apoi mixați cu mixerul până devine pufoasă.
Pregătiți blatul de ruladă:
puneți 5 albușuri într-un bol încăpător, bateți albușurile cu 5 linguri de zahăr la viteză mare până când obțineți o bezea tare. Apoi adăugați 5 gălbenușuri și amestecați încet cu o spatulă, urmează uleiul pe care la fel îl încorporați cu grijă.
Împărțiți crema în 3 boluri, în 3 părți egale. În prima parte încorporați cu grijă 2 linguri faină cernută și colorat verde , în a doua parte din cremă încorporați și 1 lingura făină și colorant roz , iar în a treia parte Puneți 1 lingura faina. Puneți compozițiile în 3 pungi de patiserie sau dacă nu aveți puteți pune și în pungi simple și să faceți nod.
Tapetați tava (dimensiunile 37x27cm) cu hârtie de copt, tăiați vârful la o pungă și trasați dungi pe hârtia de copt. Procedați la fel și cu a doua cremă, și cu a treia. Când ați terminat loviți tava de câteva ori de masă să se așeze puțin aluatul. Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 175℃, pentru 15 minute. Lăsați să se răcească complet în tavă pe urmă eliminați hârtia. NU trebuie să rulați rulada cât e caldă în prosop.
Asamblați rulada: întindeți crema de ciocolată răcită peste foaia de ruladă (pe partea de sus) trasați 3 dungi pe lungime și umpleți adânciturile cu dulceața de căpșuni. Rulați cu grijă și dați la rece pentru 2-3 ore.
Pofta buna!!!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu