Rissoto cu creveți
Rissoto cu creveți o rețetă mai specială care poate fi un prânz sau o cina buna.
Ingrediente
720 gr orez special pentru risotto
480 g creveți decongelați
480 ml vin alb, sec
3 cepe medii
1 căpățână usturoi
1.5 l supă de pui sau pește
300 ml ulei de măsline
250 gr de unt
250 gr de parmezan ras
1 legătură pătrunjel verde
100 gr sare
50 gr piper
Broccoli
Mod de preparare
Tăiem ceapa şi usturoiul mărunt şi le călim în ulei de măsline până se pătrund, amestecând continuu să nu se ardă și le asezonăm cu sare și piper.
Adăugăm orezul şi îl călim pentru câteva minute, amestecând intens șă nu se lipească.
Când orezul se hidratează și absoarbe tot uleiul, adăugăm vinul.
Continuăm să amestecăm, iar când vinul a fost absorbit de orez în totalitate, adăugăm un polonic de supă de pui sau de pește şi repetăm procedeul de fiecare dată când orezul absoarbe zeama, până când orezul este fiert al dente.
Creveţii îi adăugăm în ultimele 3 minute de fierbere, continuând să amesteam încet, pentru a nu îi rupe.
Ridicăm vasul de pe foc, apoi adăugăm unt şi parmezan, pentru un plus de gust şi cremozitate.
Servim cu broccoli fiert
Pofta buna !
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!!!!!!
Ingrediente
720 gr orez special pentru risotto
480 g creveți decongelați
480 ml vin alb, sec
3 cepe medii
1 căpățână usturoi
1.5 l supă de pui sau pește
300 ml ulei de măsline
250 gr de unt
250 gr de parmezan ras
1 legătură pătrunjel verde
100 gr sare
50 gr piper
Broccoli
Mod de preparare
Tăiem ceapa şi usturoiul mărunt şi le călim în ulei de măsline până se pătrund, amestecând continuu să nu se ardă și le asezonăm cu sare și piper.
Adăugăm orezul şi îl călim pentru câteva minute, amestecând intens șă nu se lipească.
Când orezul se hidratează și absoarbe tot uleiul, adăugăm vinul.
Continuăm să amestecăm, iar când vinul a fost absorbit de orez în totalitate, adăugăm un polonic de supă de pui sau de pește şi repetăm procedeul de fiecare dată când orezul absoarbe zeama, până când orezul este fiert al dente.
Creveţii îi adăugăm în ultimele 3 minute de fierbere, continuând să amesteam încet, pentru a nu îi rupe.
Ridicăm vasul de pe foc, apoi adăugăm unt şi parmezan, pentru un plus de gust şi cremozitate.
Servim cu broccoli fiert
Pofta buna !
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!!!!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu