Mere coapte și umplute




Mere coapte cu scortisoara. Cauti desertul perfect pentru zilele friguroase de iarna? Nu exista ceva mai potrivit decat reteta de mere coapte cu scortisoara. Aroma exotica se va raspandi in toata casa, dand un aer de sarbatoare chiar si dupa-amiezelor obisnuite. De fapt, sa ai ocazia sa savurezi ceva bun alaturi de cei dragi sufletului tau reprezinta oricum cea mai frumoasa sarbatoare. Un asemenea preparat va fi un pretext excelent ca sa ii aduni pe toti in jurul mesei. Atentie, daca sunteti multi si pofticiosi, va fi nevoie sa pregatesti portie dubla!
Ingrediente
6 mere
1 ceasca merisoare confiate
1 lingurita scortisoara
1/2 ceasca zahar brut
3 linguri ulei de masline
miere, optional
Crema de brânză
biscuiti
Dulceață
Frișcă
Sos caramel
Mod de preparare
Se curata merele de coaja si de miezul tare cu seminte, pastrand-le insa intregi in rest si se asaza intr-o tava.
Se mixeaza restul ingredientelor, adica merisoarele cu stafide, uleiul si zaharul brut.
Se pune din acest amestec in fiecare mar, umpland gaura pana la jumatate.
Se presara scortisoara și se da la cuptor, la foc mic, pana cand merele se inmoaie bine si se rumenesc putin.
Pentru un adaos dulce, după preferinta, se poate adauga miere de albine.
 După ce s au copt scoatem din cuptor și lăsăm 10 minute.
Amestecam cremade brânză cu biscuiți și dulceață și punem in merele coapte .
Decoram cu frișcă și sos caramel.
Pofta buna !!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!!!

Comentarii

Postări populare