Cușcuș cu carne tocata și legume
Bună dimineața m am gândit să fac o reteta cușcuș și legume , carne tocata . ( Rețetă face parte din categoria nimic nu se aruncă totul se mănâncă)
Ingrediente
200 gr cușcuș
300 ml suc de legume
1/2 ceapă tocată
2 morcovi
1 vânătă medie
500 Gr carne tocata ( rămasă de la macaroane cu sos și carne tocata )
20 ml ulei de măsline extra virgin
Rosii
Ardei verde și galben
Pătrunjel
sare
Mod de preparare
Fierbi sucul de legume într-o cratiță. Iei vasul de pe foc și adaugi cușcușul. Acoperi cu un capac și după aproximativ 3 minute amesteci cușcușul cu o furculiță. Adaugi o lingură de ulei de măsline extra virgin, amesteci și lași deoparte.
Cureți morcovii și îi tai în cuburi. Speli vinetele, le usuci și le tai în două. Elimini interiorul mai spongios și îl tai în cuburi.
Într-o tigaie neacoperită, încălzești o lingură de ulei de măsline. Adaugi ceapa tocată, morcovii și vinetele tăiate cuburi. Gatești timp de aproximativ 5 minute și adaugi carnea tocata ( care au pregătit o pentru macaroane). Sărezi înainte ca legumele să fie bine gătite, dar crocante în același timp.
Punem cușcuș in farfurie , deasupra punem carnea tocata , roșii și ardei tăiați și frunze de pătrunjel .
******
Proprietăți nutriționale și note
Cușcuș este un aliment tipic din Africa de Nord obținut din prelucrarea semințelor de grâu dur. Prin urmare, este o sursă de carbohidrați complecși (amidon).
Pofta buna !!!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!!!
Ingrediente
200 gr cușcuș
300 ml suc de legume
1/2 ceapă tocată
2 morcovi
1 vânătă medie
500 Gr carne tocata ( rămasă de la macaroane cu sos și carne tocata )
20 ml ulei de măsline extra virgin
Rosii
Ardei verde și galben
Pătrunjel
sare
Mod de preparare
Fierbi sucul de legume într-o cratiță. Iei vasul de pe foc și adaugi cușcușul. Acoperi cu un capac și după aproximativ 3 minute amesteci cușcușul cu o furculiță. Adaugi o lingură de ulei de măsline extra virgin, amesteci și lași deoparte.
Cureți morcovii și îi tai în cuburi. Speli vinetele, le usuci și le tai în două. Elimini interiorul mai spongios și îl tai în cuburi.
Într-o tigaie neacoperită, încălzești o lingură de ulei de măsline. Adaugi ceapa tocată, morcovii și vinetele tăiate cuburi. Gatești timp de aproximativ 5 minute și adaugi carnea tocata ( care au pregătit o pentru macaroane). Sărezi înainte ca legumele să fie bine gătite, dar crocante în același timp.
Punem cușcuș in farfurie , deasupra punem carnea tocata , roșii și ardei tăiați și frunze de pătrunjel .
******
Proprietăți nutriționale și note
Cușcuș este un aliment tipic din Africa de Nord obținut din prelucrarea semințelor de grâu dur. Prin urmare, este o sursă de carbohidrați complecși (amidon).
Pofta buna !!!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu