Caneloni de casa umpluți
Tot din seria preparatelor cu spanac face parte si ceea ce va propun astazi, o reteta ceva mai laborioasa, dar cu un rezultat pe masura muncii: cannelloni cu pui , spanac si branza de capra, cu un sos de rosii la baza . Eu am pregatit reteta cu mai mult timp in urma, drept pentru care am folosit pentru umplutura pastelor leurda. Acum, cand nu mai exista leurda in piata, aveti doua variante la indemana: fie folositi usturoi verde, fie luati leurda congelata. Da, ati citit bine, in marile magazine, la raionul de produse congelate, am vazut ca a aparut si leurda. La fel, spanacul proaspat poate fi substituit cu spanac congelat, daca situatia o impune.
Cat priveste cannelloni, si de data aceasta am mers (la fel ca la Cannelloni cu sunca si praz) pe varianta foilor de lasagna. Mi se pare ca este mai usor de rulat, decat de bagat umplutura pe o gaura :P. S-ar putea insa ca, daca folositi cannelloni “reali”, sa-si pastreze mai bine forma. Alegerea va apartine. Va recomand sa folositi ambele tipuri de branza de capra, atat pentru gust, cat si pentru textura umpluturii. Daca vreti sa fie preparatul si mai bogat, puteti presara deasupra, inainte de a baga in cuptorul incins, parmezan ras. In rest, inarmati-va cu ceva rabdare si spor la pregatire!
Ingrediente
Pentru cannelloni:
5 oua
500 Gr Faina
1 lingurita Sare
2 linguri ulei extra virgin
Pentru umplutura
piept de pui la gratar sau fiert 450 g
spanac 300 gr
leurda 100 g
usturoi 3 catei mari
unt 25 g
1 ceapa
branza de capra moale 100 g
telemea de capra 150 g
sare, piper macinat
Pentru sosul de rosii:
rosii bucati, in conserva 800 g
otet din vin rosu 1 lingurita
zahar brun 1 lingurita
foi de dafin 2 buc.
ulei de masline 2 linguri
sare, piper macinat
Cascaval
Oregano
Mod de preparare
Caneloni
Frământăm un aluat din ingredientele pentru caneloni, îl acoperim cu o folef alimentara și îl îl lăsăm să se odihnească pentru o ora. Apoi îl porționăm in bucăți cat un măr și îl întindem cu sucitorul sau la mașină specială pentru modelat paste .
sosul de rosii: incingeti uleiul de masline intr-o tigaie, adaugati usturoiul trecut prin presa. Lasati doar cateva zeci de secunde (atentie, usturoiul nu trebuie sa se maroneasca!), dupa care puneti rosiile in conserva. Adaugati otetul, zaharul brun si foile de dafin. Dati focul mic de tot si lasati sa fiarba incet vreo 10-15 minute. Opriti focul, indepartati foile de dafin, potriviti sosul de sare si piper.
Pentru umplutura cu pui si spanac, incepeti prin a curata si spala foarte bine spanacul si leurda (usturoiul verde, dupa caz). Incingeti untul intr-o tigaie mare, adaugati spanacul taiat fasii. Amestecati usor, acoperiti si lasati vreo 3 minute, sa se inmoaie spanacul. Adaugati leurda (taiata fasii) si cateii de usturoi (trecuti prin presa). Mai lasati 1-2 minute, adaugati puiul (in prealabil, fiert sau facut la gratar), taiat cubulete, precum si cele doua feluri de branza de capra (telemeaua, dati-o pe razatoare) si ceapa taiata marunt. Gustati si potriviti de sare si de piper.
Incingeti cuptorul la 190 grade Celsius.
Punem fiecare foaie de caneloni pe masa si umplem cu compoziția de pui cu spanac, apoi rulam
Asezati rulourile unul langa altul in vas de yena, peste sosul de rosii,apoi punem cașcaval și oregano. Lasati 35-40 de minute sau pana cand incepe sa se coloreze un pic deasupra.
Serviti calde cannelloni, cu pâine prăjită.
Pofta buna!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu