Amandine de post
Prăjitură clasică, una dintre cele mai gustoase prăjituri din lume
Ingrediente
Pentru aluat:
220 gr făină
40 g Cacao
1 plic Praf de copt
½ linguriță sare
100 g zahăr brun
240 ml apă rece
100 ml ulei
2 plicuri Zahăr Vanilinat
Pentru cremă:
100 gr pudră de migdale (sau migdale decojite, măcinate fin și cernute)
1 plic Vege
50 gr zahăr brun
aproximativ 40 g Amidon alimentar
aproximativ 7 - 8 lingurițe Cacao
800 ml lapte de soia
Pentru sirop:
8 linguri zahăr
3 cani apă
aproximativ 4 lingurițe Esență de rom 38 ml
Pentru glazurare:
1 plic Glazură ciocolată neagr
Mod de preparare
Pentru aluat se amestecă făina cu praful de copt, cacaoa şi sarea. Zahărul şi zahărul vanilinat se dizolvă în apă şi se adaugă uleiul. Se toarnă peste compoziţia de făină şi se amestecă cu mixerul la viteză mare. Aluatul se toarnă într-o formă de copt (aproximativ 25 x 18 cm) şi se coace 30 min la 180°C (cuptor preîncălzit); se scade apoi temperatura la 170°C şi se mai lasă încă 30 minute. Se scoate din formă şi se lasă să se răcească pe un grătar.
Pentru cremă se amestecă toate ingredientele într-o oală şi se pune pe foc potrivit, amestecând continuu. Când compoziţia devine consistentă, se ia de pe foc şi se răceşte pe baie de apă. Se opresc 5 linguri din cremă pentru decor
Pentru sirop se ard 2 linguri de zahăr într-o crăticioară până când se caramelizează. Se adaugă o cană de apă şi se lasă să fiarbă până se topeşte caramelul. Se adaugă restul de zahăr şi apa, iar la final, când siropul s‑a mai răcit puţin, esenţa de rom.
Se taie blatul pe orizontală în trei straturi egale. Se însiropează stratul de jos şi se întinde jumătate din cremă. Se pune al doilea strat, se însiropează şi se aşează crema rămasă. Deasupra se pune ultimul strat de blat şi se însiropează. Se prepară glazura conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se decorează cu crema rămasă. Se ţine în frigider câteva ore şi apoi se serveşte.
Pofta buna !!!
Ingrediente
Pentru aluat:
220 gr făină
40 g Cacao
1 plic Praf de copt
½ linguriță sare
100 g zahăr brun
240 ml apă rece
100 ml ulei
2 plicuri Zahăr Vanilinat
Pentru cremă:
100 gr pudră de migdale (sau migdale decojite, măcinate fin și cernute)
1 plic Vege
50 gr zahăr brun
aproximativ 40 g Amidon alimentar
aproximativ 7 - 8 lingurițe Cacao
800 ml lapte de soia
Pentru sirop:
8 linguri zahăr
3 cani apă
aproximativ 4 lingurițe Esență de rom 38 ml
Pentru glazurare:
1 plic Glazură ciocolată neagr
Mod de preparare
Pentru aluat se amestecă făina cu praful de copt, cacaoa şi sarea. Zahărul şi zahărul vanilinat se dizolvă în apă şi se adaugă uleiul. Se toarnă peste compoziţia de făină şi se amestecă cu mixerul la viteză mare. Aluatul se toarnă într-o formă de copt (aproximativ 25 x 18 cm) şi se coace 30 min la 180°C (cuptor preîncălzit); se scade apoi temperatura la 170°C şi se mai lasă încă 30 minute. Se scoate din formă şi se lasă să se răcească pe un grătar.
Pentru cremă se amestecă toate ingredientele într-o oală şi se pune pe foc potrivit, amestecând continuu. Când compoziţia devine consistentă, se ia de pe foc şi se răceşte pe baie de apă. Se opresc 5 linguri din cremă pentru decor
Pentru sirop se ard 2 linguri de zahăr într-o crăticioară până când se caramelizează. Se adaugă o cană de apă şi se lasă să fiarbă până se topeşte caramelul. Se adaugă restul de zahăr şi apa, iar la final, când siropul s‑a mai răcit puţin, esenţa de rom.
Se taie blatul pe orizontală în trei straturi egale. Se însiropează stratul de jos şi se întinde jumătate din cremă. Se pune al doilea strat, se însiropează şi se aşează crema rămasă. Deasupra se pune ultimul strat de blat şi se însiropează. Se prepară glazura conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se decorează cu crema rămasă. Se ţine în frigider câteva ore şi apoi se serveşte.
Pofta buna !!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu