Paste cu ceapa caramelizata și parmezan

Prințul meu zice Intr o zi "mami hai sa facem altfel pastele , m am saturat de rețetele aste pe care le tot facem. Ce ai vrea ii zic, paste cu ceapa caramelizata, pai sa vedem o sa fac și să vad daca le mănânci"
Adevărul este că le a mâncat și mi a zis că mai vrea iată și rețetă
Ingrediente:
60 gr parmezan
230 gr paste
2 linguri unt
1/2 lingurita cimbru uscat
1 lingura ulei de masline
2 cepe mari feliate subtire
Apă
Mod de preparare:
Soteaza ceapa cu cimbrul, in uleiul incins, pe foc mediu. Adauga sare si piper, acopera cu un capac si lasa sa se gateasca timp de 5 minute. Descopera tigaia si lasa sa se gateasca timp de 25 minute pana cand feliile de ceapa sunt caramelizate. Cand pe baza tigaii se formeaza o crusta inchisa la culoare, adauga 2-3 linguri de apa si freaca baza cu o lingura de lemn.
Cand mai sunt doar 10 minute pana cand ceapa e gata, pune pastele la fiert in apa cu sare. Fierbe pastele al dente.
Scurge-le si pastreaza 120ml din apa in care au fiert.  Adauga ceapa peste paste, condimenteaza cu sare si piper si amesteca. Adauga treptata din apa pastrata cat sa se formeze un sos subtire care sa acopere pastele.
Serveste cu fasii de parmezan.
Pofta buna !!!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!!!

Comentarii

Postări populare