Cornuri cu gem de prune si nuca



Cînd nu ai de lucru iti faci, și faci niste cornuri cu gem ca la mama acasă
Ingrediente:
1 pachet margarina
250 ml apa calduta
4 linguri de ulei
6 linguri zahar
25 gr drojdie proaspata
500 gr faina
coaja rasa si zeama de portocala
coaja rasa de lamaie
200 gr gem de prune
150 gr miez de nuca maruntit
1 varf lingurita bicarbonat de amoniu
1 lingura otet de mere
sare
Mod de preparare:
Am frecat drojdia cu 2 linguri de zahar pana la lichefiere si am turnat peste ea 150 ml apa calduta. Intr-un vas am pus pe foc 100 ml apa cu doua linguri de zahar, coaja rasa de lamaie si portocala si zeama de portocala si am lasat pana la topirea zaharului. A rezultat un sirop din care am oprit putin pentru a unge cornurile, iar restul l-am folosit la aluat. Am frecat margarina cu 4 linguri de zahar farin, am adaugat drojdia lichefiata, apoi siropul caldut, otetul in care am stins bicarbonatul si am inceput sa incorporez faina.
Am rasturnat aluatul pe planseta si am framantat cateva minute, dupa care am picurat ulei pe maini si pe planseta pentru a nu se mai lipi aluatul. Am procedat asa pana am obtinut un aluat nelipicios ca la cozonac. Am acoperit si am lasat la crescut 15 minute. Miezul de nuca l-am sfaramat si l-am amestecat cu gemul de prune. Eu am avut niste gem de prune dulce acrisor.
Am intins aluatul pe masa de lucru in forma rotunda si am taiat in 8 parti aproape egale, am asezat gemul cu nuca la baza formelor si am rulat catre varfuri.
Am tapetat tava cu hartie, am asezat cornurile si am dat la cuptor la 200 grade pentru 20 minute, dupa care am scos si am uns cu o parte din siropul oprit, apoi am dat din nou la cuptor pentru 15 minute, dupa care am repetat operatia. Am mai lasat 10 minute si am stins cuptorul.


Pofta buna!!!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!!



Comentarii

Postări populare