Negresa glazurata




Îţi plac negresele? Încearcă şi această reţetă delicioasă de negresă cu vanilie care arată minunat şi are un gust pe măsură!
Pentru aluat:
 200 gr ciocolată
 50 gr unt
 2 ouă
 100 gr zahăr
 câteva picături esenţă de vanilie
 75 gr făină
 1 praf sare
Pentru cremă:
 100 gr ciocolată menaj
 50 gr unt
Mod de preparare
Pentru aluat, într-o crăticioară se topesc ciocolata ruptă bucăţi şi untul. După ce se obţine un amestec omogen, se trage vasul de pe foc şi se lasă să se răcească.
Între timp, se amestecă ouăle, zahărul, sarea și vanilia. Se freacă bine până ce se obţine un amestec cremos, alb în care se adaugă ciocolata topită, lingură cu lingură. După ce s-a încorporat toată cantitatea de ciocolată topită, se adaugă făina. Se amestecă şi se toarnă în tava de copt. Se dă la cuptor pentru 20 de minute şi apoi se lasă să se răcească în tavă.
Pentru cremă, ciocolata ruptă bucăţi şi untul se topesc pe foc şi se lasă să se răcească uşor.
Punem glazura peste negresa noastră și lăsăm câteva minute .
Pofta buna!!
Mulțumesc pentru vizită si te mai aștept!!!!!

Comentarii

Postări populare