Pilaf cu creveți si broccoli



Cremos, gustos și colorat, tocmai bun de savurat acest preparat:
Orez cu creveți în suc de lămâie!
Ingrediente
500 gr creveți întregi
500 gr orez galben
200 g unt
2 lămâi
șofran
250 ml vin alb
2 l supă vegetală
sare
piper
2 cepe
1 căpățână de usturoi
pătrunjel
Broccoli
Susan negru
Mod de preparare
Fierbem broccoli
Călim o ceapă tocată fin în 100 gr unt topit. Adăugăm orezul și completăm cu 250 ml supă vegetală. Se fierbe orezul pentru câteva minute, asezonat cu sare, piper, zeamă și coajă de lămâie, șofran, iar spre final se adaugă puțin unt pentru a fi mai cremos.
În altă tigaie se topesc 100 gr de unt și se călește o ceapă tocată fin, cu 2-3 căței de usturoi, apoi se adaugă creveții.
Se sting cu vin, iar după ce se evaporă alcoolul, se adaugă supa de legume și se continuă fierberea creveților până sunt pătrunși. Apoi se adaugă susan negru
Se servește deliciosul orez alaturi de creveți și broccoli

Comentarii

Postări populare