Mujdei de usturoi cu iaurt
Nu cred că există vreun bucătar, fie şi din categoria celor „din greşeală” sau „de nevoie”, care să nu fie familiarizat cu mujdeiul de usturoi. La grătarele la iarbă verde este un adevărat „must have”. La fel şi la peştele prăjit. Nu vreau acuma să vă învăţ cum să faceţi un mujdei, deşi sunt câteva secrete, fără de care rezultatul va fi apă sărată + ulei + bucăţi (mai mari sau mai mici) de usturoi. Despre altceva vreau să vă povestesc, şi anume despre un sos pe care-l porniţi ca pe mujdei dar îl transformaţi în final într-un preparat cremos pe care-l puteţi devora chiar uns pe pâine
Ingrediente
10 căţei de usturoi;
100 gr iaurt gras (cel grecesc cu 10% grăsime este numai bun);
1 – 2 linguri ulei de floarea soarelui;
½ linguriţă sare grunjoasă
Apă sărată
Mod de preparare
Curăţaţi usturoiul. Dacă vreţi să vă uşuraţi munca, zdrobiţi uşor în prealabil căţeii cu latura cuţitului;
Zdrobiţi căţeii într-o presă de usturoi (Cu toate că mulţi spun că prin această metodă se întâmplă nu ştiu
ce reacţii între metalul din presă şi zemurile usturoiului, acesta din urmă schimbându-şi gustul. Se poate întâmpla lucrul acesta doar dacă presa este din fier şi dacă stă în contact cu usturoiul câteva zeci de minute. Asta v-o spun în calitate de specialist în coroziune
Adăugaţi sarea grunjoasă şi bateţi usturoiul zdrobit cu un pistil din lemn, până când obţineţi o pastă relativ omogenă;
Adăugaţi uleiul puţin câte puţin, amestecând continuu, până se încorporează total în pastă;
Adăugaţi iaurtul şi amestecaţi până în momentul în care obţineţi un sos de consistenţă uniformă.
Eventual se poate dilua (dacă este prea gros) cu puţină apă.
Puteţi folosi acest sos la fripturi, la peşte, la păstăi, la ciuperci sotate sau fripte pe grătar, dar unde nu-l puteţi folosi?
Pofta buna !!!!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!!!!!
Ingrediente
10 căţei de usturoi;
100 gr iaurt gras (cel grecesc cu 10% grăsime este numai bun);
1 – 2 linguri ulei de floarea soarelui;
½ linguriţă sare grunjoasă
Apă sărată
Mod de preparare
Curăţaţi usturoiul. Dacă vreţi să vă uşuraţi munca, zdrobiţi uşor în prealabil căţeii cu latura cuţitului;
Zdrobiţi căţeii într-o presă de usturoi (Cu toate că mulţi spun că prin această metodă se întâmplă nu ştiu
ce reacţii între metalul din presă şi zemurile usturoiului, acesta din urmă schimbându-şi gustul. Se poate întâmpla lucrul acesta doar dacă presa este din fier şi dacă stă în contact cu usturoiul câteva zeci de minute. Asta v-o spun în calitate de specialist în coroziune
Adăugaţi sarea grunjoasă şi bateţi usturoiul zdrobit cu un pistil din lemn, până când obţineţi o pastă relativ omogenă;
Adăugaţi uleiul puţin câte puţin, amestecând continuu, până se încorporează total în pastă;
Adăugaţi iaurtul şi amestecaţi până în momentul în care obţineţi un sos de consistenţă uniformă.
Eventual se poate dilua (dacă este prea gros) cu puţină apă.
Puteţi folosi acest sos la fripturi, la peşte, la păstăi, la ciuperci sotate sau fripte pe grătar, dar unde nu-l puteţi folosi?
Pofta buna !!!!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!!!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu