Chec cu glazura de ananas



Exoticul fruct este delicios în prăjituri. Un desert uşor de preparat, dar absolut delicios este un chec cu suc de ananas. Nu te speria dacă checul va crăpa puţin la suprafaţă în timpul coacerii, deoarece este perfect normal. Iar rezultatul final va fi delicios.
Chec cu suc de ananas
Ingrediente
Pentru blat
450 gr făină
300 gr zahăr
1 praf de sare
2 linguriţe praf de copt
5 gălbenuşuri
100 ml ulei
150 ml suc sau compot de ananas
1 lingură coajă de lămâie
8 albuşuri
Pentru glazură
400 gr zahăr
2 linguri unt
3 linguri suc de ananas
Mod de preparare
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă rotundă. Combini făina cu zahărul, praful de copt şi sarea. Mixezi gălbenuşurile cu sucul de ananas, uleiul şi şi coaja de lămâie. Încorporezi ingredientele uscate şi omogenizezi. Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi uşor în compoziţie cu mişcări de jos în sus. Torni compoziţia în tavă şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitori. Laşi checul la răcit.
Amesteci toate ingredientele pentru glazură până când obţii o pastă, pe care o torni peste prăjitură.
Pofta buna!!!!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!!



Comentarii

Postări populare