Chifteluțe din carne de porc mistreț in sos
Bună dimineața am primit de la vecina mea carne macră de porc mistreț și m am gândit că ar merge niste chifteluțe cu sos , așa că am intrat în bucătărie
ingrediente
Pentru chifteluțe
500 gr carne macra de porc mistreț
100 gr paine
1 ceapa
1 ou
1 lingura faina
piper
1 legatura de verdeata
sare
ulei
1 lingura de oțet
3 căței de usturoi
Pentru sos
1 ceapa
1 morcov
Sare
Piper
Oregano
Apă
200 ml suc de roșii
2 linguri ulei
1 frunza dafin
Mod de preparare
Chifteluțe
Se pun la tocat carnea, painea inmuiata si ceapa calita. Peste amesteca se adauga oul, piperul, verdeata tocata, sarea, otet si usturoi pisat. Se framanta bine si se formeaza mici chiftelute care se presara cu faina si se pun la prajit in ulei incins, pe toate partile.
Sos
Curățăm și spălăm ceapa și morcov, apoi le dam pe razatoare. Punem ulei in tigaie și lăsăm să se ncinga apoi punem ceapa și morcov și lăsăm 2 minute , adaugam apa, sare, piper , oregano, suc de roșii și frunza de dafin , amestecam 1 minut, punem chifteluțe și lăsăm să fiarbă pentru 15 minute .
Pofta buna !!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu