Prăjitură răsturnată cu ananas
Prajitura intoarsa cu ananas
Prajitura intoarsa sau rasturnata cu ananas se va transforma rapid intr-unul dintre deserturile tale preferate. Este delicioasa si foarte aromata.
Ingrediente
1 conserva ananas felii
6 oua
180 gr zahar
180 gr faina
1 plic praf de copt
1 praf de sare
125 gr unt
esenta de vanilie
2 linguri coaja de portocala
150 gr zahar
Mod de preparare
Caramelizeaza zaharul, apoi distribuie-l pe fundul vasului in care urmeaza sa coci prajitura. Aranjeaza feliile de ananas pe fundul vasului. Intr-un bol adanc, amesteca faina cu praful de copt. Separat, bate albusurile spuma cu putina sare. Freaca galbenusurile cu esenta de vanilie si cu coaja de portocala, apoi toarna peste ele albusul spuma si amesteca. Adauga faina, amestecand usor pentru a o incorpora. Incorporeaza si untul cat mai topit cu putinta, ca sa nu fie nevoie sa amesteci prea mult in compozitie. Rastoarna aluatul peste feliile de ananas si niveleaza. Da prajitura la cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute . Verifica daca s-a copt cu ajutorul unei scobitori.
Cand s-a racit, rastoarna prajitura pe un platou mare, apoi tai-o ca pe tort.
Serveste feliile garnisite cu frisca proaspata.
Pofta buna!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu