Șarlotă cu căpșuni cu frișcă

Bună ziua, un dulce simplu și rafinat
Ingrediente
400 gr capsuni
400 ml frisca lichida
5-6 linguri de zahar
4 foi de gelatina
2 linguri suc de lamaie
5 linguri de apa
piscoturi
pt sirop
200 ml apa,
1 paharel de martini rosu,
3-4 linguri de zahar
pt decor
frisca,capsuni
Mod de preparare
Facem prima data siropul si il lasam sa se raceasca,apoi punem foile de gelatina la inmoi in apa rece timp de 10 minute.
Intre timp spalam capsunele, le punem cu jumatate din  zahar si le frulam,apoui batem frisca cu restul de zahar.
Scoatem gelatina din apa,o stoarcem si o punem cu sucul de lamaie si cele 5 linguri de apa pe foc mic pana se topeste,dupa care o punem peste piureul de capsuni,amestecam si punem peste frisca.
Luam o tava mai inalta sau o oala cu diametrul de 20-22 de cm si o tapetatam cu folie de plastic apoi punem pe peretii si fundul oalei piscoturile inmuiate in siropul facut in precedenta.
Dupa ce am acoperit cu piscoturi turnam jumatate din crema obtinuta apoi punem un strat de capsuni si restul de crema.
Dam la frigider 5-6 ore apoi scoatem din oala ,luam folia si decoram dupa plac cu frisca si capsuni.
Pofta buna!!!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!!!

Comentarii

Postări populare