Gogoși cu frișcă

Bună ziua pofta de gogoși cu frișcă
Ingrediente
Pentru aluat
160 gr făină
250 ml apa
100 gr unt
4 ouă
1 lingură zahăr
1 praf de sare
Pentru umplutură:
300 ml frişcă lichidă
250 gr zahăr
2 plicuri zahăr vanilinat
1 praf scorţişoară
Căpșuni
Zahar pudra
Mod de preparare:
Se pun pe foc 250 ml apă, cu un praf de sare, zahărul si 80 gr unt tăiat cubulete. Se lasă să ajungă la punctul de fierbere, se trage de pe foc şi se adaugă făina dintr-odată.
Se ames­tecă bine, se pune din nou pe foc pentru ca aluatul să se detaşeze complet de pereţii vasului. Se retrage de pe foc si se pun ouăle amestecând după fiecare.
Se pun apoi mici cantităţi de aluat în tava de copt sub forma unor inele şi se lasă la cuptor circa 15-20 de minute. Apoi, se lasă 10 minute la cuptor, cu focul strins si usa deschisă. Se scot apoi pentru completa răcire.
Pentru cremă, frişca se bate cu cele două tipuri de zahăr, se potriveşte gustul de scorţişoară. Se taie un capac inelelor, se umple baza cu frişcă, căpșuni taiate se aşază capacul si se aduc la masă.
Pofta buna!!!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!

Comentarii

Postări populare