Mici




Bună ziua pofta de mici ca acasă.
Ingrediente
 500 gr carne de porc/oaie tocata
 1 kg carne de vita tocata
 1/2 lingura bicarbonat de sodiu
 300 ml apa+un cub concentrat supa de vita/supa concentrata de vita
 boia de ardei dulce
 2-3 catei usturoi
 1/2 lingurita pudra de usturoi
 2 lingurite sare
 piper
 cimbru
Ceapa
Lipii
Mustar sau sos de smântână
Mod de preparare
Curata bine carnea si toac-o in masina. Carnea de vita alege-o mai macra, iar pe cea de porc mai grasa, iar ca raport total, ar trebui sa ai cca 1/3 grasime la 2/3 carne macra.
Tot prin masina de tocat da si cateii de usturoi, apoi adauga si restul ingredientelor: bicarbonatul de sodiu, boia, pudra de usturoi, sare, piper si cimbru.
Framanta ingredientele pentru 25-30 minute la robot sau pentru 40-45 minute de mana, pana cand carnea se transforma intr-o pasta omogena si foarte maleabila. Pe masura ce framanti, adauga apa in care ai dizolvat un cub de concentrat de vita sau supa concentrata facuta in casa (a doua varianta e de preferat).
Dupa ce obtii o pasta omogena, acopera recipientul cu capac sau folie si da-l la frigider pentru minim 4 ore. Formeaza apoi micii, inmuind mainile in apa periodic, si frige-i pe gratar pentru cca 5-6 minute, la jar potrivit.
Pofta buna!!!!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!!!!

Comentarii

Postări populare