Plăcintă cu dovleac ceapa și menta
Ultimul dovleac de asta toamna , pentru că am făcut curat in beci l am găsit ,bucurie mare pentru toată lumea dar mai ales pentru print , i-a venit randul să îl facem plăcintă cu ceapa verde și menta
Ingrediente
Pentru aluat:
500 g făină
25 gr drojdie proaspătă (poate fi și uscată)
250 ml apă călduță
2 linguri miere
2 linguri ulei
Pentru umplutură:
1 dovleac de aprox. 2 kg
2 lingurițe scorțișoară
50 gr unt vegetal sau ulei
5 linguri zahăr
1 legătură ceapa verde
Menta
Mod de preparare
Dă dovleacul pe răzătoare și călește-l, împreună cu ceapa verde tăiata mărunt în unt sau ulei apoi adaugă zahărul și amestecă până se topește. După ce oprești focul, adaugă scorțișoara și mai amestecă un pic, să se împrăștie bine.
Într-un castron mare, pune drojdia cu mierea și apă caldă și las-o 10 minute. Adaugă făina și amestecă până se omogenizează, apoi adaugă și uleiul. Dacă iese prea uscat, mai poți adăuga apă. Frămână aluatul până nu se mai lipește de mână, apoi lasă-l să se odihnească 15-20 de minute.
Împarte aluatul în 4 bucăți egale, iar rând pe rând le vei întinde cu sucitorul, le vei pune in tava apoi le vei acoperi cu dovleac călit.
După ce ai terminat , dă tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade, până se rumenește frumos aluatul.
Pofta buna!!!!
Multumesc pentru vizita și te mai aștept!!!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu