Mușchi afumat
Muschiulet de porc afumat
Aceasta este reteta folosita demine la afumaturile de anul acesta. Reteta este extrem de simpla, dar aveti nevoie de o afumatoare. Se pot prepara atat muschiuleti cat si slaninuta sau kaizer. Voi posta si o varianta a acestei retete, pretabila pentru micul dejun si care se poate prepara de oricineIngrediente :- muschi de porc / cotlet fara os
- sare pentru muraturi ( neoidata)
- condimente : usturoi, ardei iute uscat, cimbru, busuioc, boia iute si apa
Mod de preparare:
Se pun bucatile intr-o copaie presarate cu sare de muraturi pentru gust, una peste alta. Se tin 7 zile la rece. Din doua in doua zile se intorc intre ele: cele de jos sa fie sus iar cele de sus sa fie jos si cu partile intoarse.
In a opta zi se prepara un amestec consistent din: usturoi, ardei iute pisat, cimbru,busuioc, boia iute si apa, dupa gust. Noua ne plac mai picante, asa ca ardeiul iute a fost la primul rang.
Se ung bucatile cu amestecul preparat si se acopera cu hartie. Se tin la temperatura de aprox. 4-8°C timp de 2-3 zile.
Se scot, se curata de ingredientele folosite prin radere usoara cu cutitul si stergere cu hartie si se infig carligele de inox pentru afumat.
Se tin la zvantat 2 ore.
Dupa ce s-au uscat, se pun la fum cald timp de 4 ore. Din cand in cand se verifica fragezimea si culoarea.
A rezultat un muschiulet afumat extrem de gustos care poate fi mancat ca atare. Fumul cald a copt carnea, doar bucatile mai groase aduc aminte de gustul crud afumat.
Pofta buna!!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu