Bacon cartofi și cascaval
Cartofi la cuptor inveliti in bacon si cascaval , suna bine? Daca da , afla ca sunt la fel de gustosi precum se aude. Reteta acestui preparat este super simpla dar rezultatul este de vis , atat ca gust dar si ca aspect. Cartofi la cuptor inveliti in bacon cu sunca si cascaval , un preparat simplu si gustos
Avem nevoie de o tigaie si folosim fie hartie de copt pe fundul tigaii , fie o forma de copt.
Tigaia folosita trebuie sa nu aiba plastic sau lemn pentru ca o vom baga la cuptor. Alternativ se poate folosi o tava sau un vas termorezistent.
Am ales sa pun si un strat de sunca presata dar si aceasta se poate inlocui cu orice fel de salam sau carnat.
Bun! Sa trecem la reteta de cartofi la cuptor inveliti in bacon.
Cartofi la cuptor inveliti in bacon si cascaval,o reteta pe care trebuie neaparat sa o incercati.
Ingrediente
700 gr cartofi fierți
500 gr cascaval ras
240 gr bacon sau pancetta
boia afumata
sare
piper
¹lingura zahar
Mod de preparare
Curățăm , spălăm cartofi. Ii punem la fiert in apa cu sare și zahăr
Asezam feliile de bacon sau pancetta incepand din centru tigaii spre exterior formand un cerc.
Pastram 4-5 fasii de bacon pentru a le aseza la final. Asezam un strat de cartofi feliati dupa care ii condimentam cu sare , piper si boia afumata. Venim peste cu un strat de cascaval ras si acoperim cu felii de sunca presata.Punem un alt strat de cartofi feliati pe care ii condimentam cu sare,piper si boia afumata.
Acoperim cu un strat de cascaval ras.Venim cu un alt strat de cartofi feliati si ii condimentam cu sare,piper si boia afumata. Punem cascaval ras ,dupa care acoperim cu ultimul strat de cartofi feliati. Ii condimentam cu sare , piper si boia afumata dupa care punem ultimul strat de cascaval. Ultimul strat vor fi cele 4-5 felii de bacon pastrate.
Acoperim cu feliile de bacon de la exterior spre centru. Punem un castron peste dar puteti sa folositi si un capac mai mic cat sa acopere centrul , il folosim ca fasiile sa nu se deplaseze. Bagam tigaia sau tava in cuptorul preincins la 180 C pentru aproximativ o ora.
Odata scoasa tigaia de cuptor , scurgem excesul de grasime. Dupa care se poate taia si servi. Se serveste atat cald cat si rece , ca atare sau alaturi de o salata.
Pofta buna !!!
Mulțumesc pentru vizită și te mai așteptam !!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu