Pârjoale de pui

Mult mai sănătoase decât cele din carne de porc, chifteluțele de pui sunt extrem de gustoase, ușoare și sățioase. Pe placul celor mari și mici deopotrivă, merg servite cu orice tip de garnitură sau simple, pe post de aperitiv la diferite evenimente. Le faci în 2 timpi și 3 mișcări, dacă urmezi pașii de mai jos.
Ingrediente
 600 gr piept de pui tocat
 1 ceapă mică tocată mărunt
 1 ou mare bătut
 2 căței de usturoi pisați
 2 legătură de pătrunjel tocat
 2 lingurițe zeamă de lămâie
 1/2 linguriță boia
 1 vârf linguriță oregano
 sare și piper după gust
 făină+ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Combină carnea tocată cu ceapa, usturoiul și pătrunjelul. Adaugă și oul și zeama de lămâie. Condimentează. Amestecă bine și apoi formează chifteluțele în palme.
După ce le-ai format, dă-le prin făină și pune-el, în serii ca să nu stea înghesuite, la prăjit. Prăjește 4 minute pe o parte, apoi 3 pe cealaltă și lasă la prăjit până se pătrund.
Scoate-le pe o farfurie pe care ai pus un șervet de hârtie care să absoarbă eventualul ulei extra.
Pofta buna!!!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!

Comentarii

Postări populare