Paste cu sos de smântână și usturoi

Pastele cu sos de smantana si usturoi sunt cremoase si pline de savoare. Secretul sta in sosul cu care sunt servite. Va las mai jos reteta de sos pentru paste cu smantana si usturoi.
Ingrediente
500 gr paste
cativa catei usturoi,
500 ml smantana,
50 gr parmezan,
sare, piper,
Apa
Mod de preparare
Pastele se pun la fiert in apa cu sare, se respecta timpul de fierbere indicat pe ambalaj.
Cateii de usturoi se pun pe o tava, in coaja lor, se dau la cuptor la 180°C, pentru 20 minute.
Cand usturoiul s-a inmuiat, se curata si miezul se paseza cu furculita. Se amesteca apoi cu smantana. Se poate folosi mixerul, se amesteca pana se formeaza o crema.
Pasta obtinuta se pune la foc domol, se adauga sare si piper, se amesteca 2-3 minute.
Pastele se scurg, se pun intr-un bol, se varsa peste ele sosul de usturoi-smantana, se amesteca usor.
Deasupra se adauga parmezanul ras.
Pofta buna!!!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept.

Comentarii

Postări populare