Tarta cu spanac și proschiutto

Tartă cu spanac şi proschiutto
Pentru o tartă cu spanac şi proschiutto nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Unde mai pui că este şi foarte rapidă şi gustoasă!
Ingrediente
Pentru aluat
200 gr făină
1 lingură ulei
150 ml apă
10 gr drojdie uscată
1 praf de sare
Pentru umplutură
200 gr spanac proaspăt
1 legătură ceapă verde
1 lingură margarină
200 gr ciuperci
100 ml smântână
50 gr caşcaval
1 linguriţă griş
busuioc şi cimbru uscate
sare
piper
2 oua
Mod de preparare
Aşezi făina într-un castron, împreună cu drojdia uscată şi un praf de sare. Adaugi uleiul, apa şi amesteci bine. Frămânţi până se formează un aluat omogen, elastic, pe care îl laşi acoperit, la loc cald, să dospească, circa 40 de minute.
Între timp, speli spanacul sub jet de apă rece, îl scurgi bine, îl tai şuviţe şi îl căleşti împreună cu ceapa verde tocată mărunt şi ciupercile tăiate şi o lingură de margarină. Iei vasul deoparte de pe foc şi după ce se răcoreşte spanacul îl amesteci cu caşcavalul ras, smântâna şi o linguriţă de griş. Condimentezi, după gust, cu sare, piper şi ierburi aromate. Batem ouăle ușor și le punem peste spanac și amestecam.
Întinzi aluatul în foaie, tapetezi cu ea interiorul unei forme de plăcintă, cu pereţi cu tot, lăsând aluatul să curgă puţin peste margini. Îl înţepi în mai multe locuri cu furculiţa să nu se umfle la copt şi torni umplutura. Aluatul care atârnă îl aduci peste umplutură. Presari caşcaval ras pentru crustă. Introduci plăcinta în cuptorul bine încins pentru circa 50 de minute. Serveşti tarta rece sau calda este la fel de buna
Pofta buna !!!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!!!!!



Comentarii

Postări populare