Chec pufos acrisor



Chec pufos, dulce acrișor – perfect de servit la un ceai!
Vă las o rețetă de chec moale și pufos, ușor, ce se topește în gură. Un chec dulce acrișor , gustarea perfectă pentru a fi servită la un ceai. Se face repede, din ingrediente mereu prezente în bucătărie, este deosebit de parfumat, iar dimineața o felie de chec cu lămâie este un adevărat un răsfăț.
Ingrediente
 3 ouă
1/2 pahare de zahăr
3 pahare de făină
1 pahar de smântână
250 gr de unt
1/2  pachețel de praf de copt
vanilie
coajă de portocală
Zahar pudra
1/2 de lămâie (doar sucul)
Mod de preparare
Amestecați toate ingredientele.
Turnați aluatul într-o formă de copt de dimensiune mai mare sau în forme de copt mai mici (aveți în vedere faptul că aluatul va crește dublu).
Coaceți checul la temperatura de 200-220°C timp de 20-25 de minute.


La dorință, presărați cu zahăr pudră.
******Notă:
Coaja de portocală poate fi mai întâii uscată, apoi dată prin mașina de tocat carne sau tocată mărunt cu cuțitul. Acest volum de ingrediente este indicat pentru o formă de copt de rotunda mare . Checul se obține cu înălțimea de aproximativ 6 cm. Dacă aveți o formă de copt mai mică, folosiți o jumătate din volumul ingredientelor.
Pofta buna!!!!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!!!!!

Comentarii

Postări populare