Placinta cu spanac și ciuperci



placinta  de post cu spanac şi ciuperci
Pentru o placinta de post cu spanac şi ciuperci nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Unde mai pui că este şi foarte rapidă şi gustoasă!
Ingrediente
Pentru aluat
200 gr făină
1 lingură ulei
150 ml apă
10 gr drojdie uscată
1 praf de sare
Pentru umplutură
200 gr spanac proaspăt
1 legătură ceapă verde
1 lingură margarină
200 g ciuperci
100 ml smântână vegetală
50 g caşcaval vegetal
1 linguriţă griş
busuioc şi cimbru uscate
sare
piper
Mod de preparare
Aşezi făina într-un castron, împreună cu drojdia uscată şi un praf de sare. Adaugi uleiul, apa şi amesteci bine. Frămânţi până se formează un aluat omogen, elastic, pe care îl laşi acoperit, la loc cald, să dospească, circa 40 de minute.
Între timp, speli spanacul sub jet de apă rece, îl scurgi bine, îl tai şuviţe şi îl căleşti împreună cu ceapa verde tocată mărunt şi ciupercile tăiate şi o lingură de margarină. Iei vasul deoparte de pe foc şi după ce se răcoreşte spanacul îl amesteci cu caşcavalul ras, smântâna şi o linguriţă de griş. Condimentezi, după gust, cu sare, piper şi ierburi aromate.
Impartim aluatul in doua. 
Întinzi o parte din aluatul în foaie, tapetezi cu ea interiorul unei forme de plăcintă, cu pereţi cu tot, lăsând aluatul să curgă puţin peste margini. Îl înţepi în mai multe locuri cu furculiţa să nu se umfle la copt şi torni umplutura. Intindem yi a doua parte de aluat in foaie si punem peste compozitia de spanac. Taiem bucati inainte de a baga la cuptor.


 
Ungem placinta cu putina apa si presaram sare. 


Introduci plăcinta în cuptorul bine încins pentru circa 50 de minute. 

Serveşti tarta de post cu spanac şi ciuperci caldă sau rece.
Pofta buna !!!



Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!!!!!



Comentarii

Postări populare