Orez fiert și cartofi prăjiți
Orez la aburi
Cu aceasta metoda nu aveti cum sa dati gres.
Orez la aburi se poate folosi ca si garnitura la orice friptura, dar merge excelent la mancarea chinezeasca.
Orezul care ramane se pune la frigider si se poate folosi a doua zi la orez prajit. Eu am făcut și niște cartofi prăjiți la cuptor și iată o rețetă de post
Ingrediente
-orez
-apa
-sare
Cartofi
Ulei
Mod de preparare
Curățăm cartofii , ii spălăm și îi tăiem apoi ii punem in tava cu ulei și sare și îi punem la cuptor pentru 25-30 de minute .
Metoda este foarte simpla. Aveti nevoie doar de niste orez,de preferat cu bobul lung sau basmati.
Intr-o oala mare, punem apa cu sare la fiert. Intre timp punem orezul intr-o strecuratoare si clatim pana apa devine limpede.
Cand apa incepe sa clocoteasca, puneti orezul si asteptati pana cand orezul incepe sa „danseze” in apa. Din acel moment mai fierbeti 5 minute.
Puneti orezul intr-o strecuratoare de metal. Varsati apa in care a fiert si adaugati putina apa proaspata. Asteptati sa fiarba apa si puneti strecuratoarea cu orez pe oala. Acoperiti orezul cu folie de aluminiu sau cu un capac. Lasati orezul la aburi 8-10 minute.
Servim alaturi cu cartofi prăjiți.
Pofta buna !!!!!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!!!
Cu aceasta metoda nu aveti cum sa dati gres.
Orez la aburi se poate folosi ca si garnitura la orice friptura, dar merge excelent la mancarea chinezeasca.
Orezul care ramane se pune la frigider si se poate folosi a doua zi la orez prajit. Eu am făcut și niște cartofi prăjiți la cuptor și iată o rețetă de post
Ingrediente
-orez
-apa
-sare
Cartofi
Ulei
Mod de preparare
Curățăm cartofii , ii spălăm și îi tăiem apoi ii punem in tava cu ulei și sare și îi punem la cuptor pentru 25-30 de minute .
Metoda este foarte simpla. Aveti nevoie doar de niste orez,de preferat cu bobul lung sau basmati.
Intr-o oala mare, punem apa cu sare la fiert. Intre timp punem orezul intr-o strecuratoare si clatim pana apa devine limpede.
Cand apa incepe sa clocoteasca, puneti orezul si asteptati pana cand orezul incepe sa „danseze” in apa. Din acel moment mai fierbeti 5 minute.
Puneti orezul intr-o strecuratoare de metal. Varsati apa in care a fiert si adaugati putina apa proaspata. Asteptati sa fiarba apa si puneti strecuratoarea cu orez pe oala. Acoperiti orezul cu folie de aluminiu sau cu un capac. Lasati orezul la aburi 8-10 minute.
Servim alaturi cu cartofi prăjiți.
Pofta buna !!!!!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu