Blat de tort cu faina integrala

Bună ziua
Blat de tort cu faina integrala
Am redescoperit faina integrala, in paine dar si deserturi. Oare de ce nu o folosim mai des? Deserturile ies atat de bune si mult mai sanatoase! Din aceasta reteta va iesi un blat ce poate fi taiat pe jumatate, rezultand doua blaturi perfecte pentru un tort. Iata reteta perfecta:
Ingrediente:
200 gr faina integrala
140 gr zahar
45 gr cacao
450 ml lapte de migdale
40 ml ulei
1 praf copt
un varf de sare
Mod de preparare:
Amestecam intr-un castron ingredientele uscate: faina integrala de grau, praful de copt, zaharul, cacaoa si sarea. Apoi adaugam laptele de migdale, uleiul si amestecam pana la omogenizare. Nu va speriati daca amestecul pare prea lichid. E ok.
Turnam totul intr-o tava rotunda de tort (de 22-24 cm) pregatita cu hartie de copt, si o punem in cuptorul preincalzit la 170C pentru 35-45 minute sau pana ce trece de testul scobitorii. Cand este gata se lasa la racit, abia apoi il scoatem din tava si il putem taia in jumatate, pe orizontala.
Eu l-am umplut cu frisca si fructe, a fost un tortulet usor si delicios.
Pofta buna!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!!!!

Comentarii

Postări populare