Ciocolata de casa cu lapte praf
Iată rețeta pentru cea mai simplă și rapidă ciocolată de casă:
Pentru că am primit pachet de la mama , mi a pus și lapte praf și sigur nu am stat pe gânduri și am trebăluit o ciocolata, era preferata mea in copilărie așa că iata
Ingrediente
270 gr lapte praf
180 gr zahăr
120 gr unt
100 ml apă
50 gr de cacao
Alune, nuci sau stafide – opțional – după gust
Mod de preparare:
Amestecați laptele praf cu cantitatea de cacao din rețetă, până când se omogenizează.
Puneți la fiert apa, în care adăugați zahărul, pentru a obține un sirop; compoziția rezultată trebuie ținută pe foc aproximativ 6 minute de la momentul în care a început să fiarbă; vă veți da seama că a ajuns la consistența potrivită în momentul în care se va forma un sirop mai gros; acum este momentul potrivit să adăugați untul și să amestecați bine până când untul se va topi.
Turnați siropul cu unt peste amestecul de lapte praf și cacao.
Tot acum puteți adăuga, după gust, alunele, nucile sau stafidele – aveți grijă însă ca alunele și nucile să fie suficient de bine mărunțite. Mixați bine compoziția până când se omogenizează.
Puneți compoziția într-o tavă. Nivelați frumos deasupra. Pentru a se întări, puneți ciocolata de casa la rece pentru câteva ore.
Poftă bună!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu