Trandafiri cu gem




Un desert pufos cu gem , ce poate fi mai bun ?
Un aluat pufos că de cozonac , foarte bun iată retata
Trandafiri cu gem
 Ingrediente:
Aluat
750 gr faina alba tip 480 +30 gr pentru intins aluatul ,
3 oua,
100 gr zahar,
10 gr drojdie uscata,
50 gr unt,
300 ml lapte ,
1 praf de sare,
1 lingurita coaja rasa de lamaie,
 1 lingurita extract de vanilie.
Umplutura
Gem
1 lingurita susan
1 vanilie
Decor
 1 galbenus pentru uns
zahar pudra vanilat
Mod de preparare
Aluat
Intr-un vas se mixeaza cca 3 min ouale cu zaharul. Se adauga drojdia dizolvata in laptele caldut, extractul de vanilie, praful de sare, coaja rasa de lamaie si faina.
Amestecam  pana obtinem  un aluat omogenSe adauga treptat untul topit (caldut) si se framanta pana se incorporeaza.
Se pune vasul intr-un loc caldut (vasul acoperit) la crescut, pana isi dubleaza volumul, cca 30 minute.
Umplutura
Punem toate ingredientele in bol .
Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.
Aluatul se imparte in 12 bucati uniforme pe care le modelam sub forma de bile.
Fiecare bila de aluat se intinde ( cu faina ) in forma rotunda.
Se taie pe margini in 4 parti egale si lasam  in mijloc  loc pentru umplutura .In mijloc punem o  lingura din umplutura de branza.
Cu una din cele patru parti  de aluat taiate se inveleste umplutura.
Prindem marginile bine  si  invelim umplutura, ultima ” petala ” va inchide trandafirul.
Trandafirii formati se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt , se ung cu ou ( batut) si ii lasam la dospit cca 10 minute. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 C ~ 30 minute, pana se rumenesc usor.
Se servesc pudrati cu zahar pudra vanilat.
Pofta bua!
Multumesc pentru vizita și te mai aștept!!!!

Comentarii

Postări populare