Burger cu cartofi



Ingrediente
1 kg carne tocata vita,
2 cepe
 ulei de masline,
otet balsamic,
sare de mare,
 piper,
2 catei usturoi,
 cascaval
boia
Cartofi
Chifle 
Mod de preparare
Pentru inceput am intins carnea pe suprafata de lucru si am condimentat-o cu sare, piper si boia dulce. (Daca va place picant puteti folosi si putin praf chilli.) Peste aceasta am adaugat ceapa tocata marunt si am framantat-o cu ambele maini pana ce toate condimentele s-au amestecat.
Carnea am asezat-o intr-un bol si am lasat-o in frigider timp de 20 de minute.
Timp in care am curatat cartofii ,i am tăiat și spălat apoi i am pus în tava cu sare și puțin ulei și i am pus la cuptor
Scoateti apoi carnea de la frigider si modelati-o cu manutele in 8 bile.
Turtiti cu palma fiecare bila in parte si crestati-o cu cutitul pentru a nu se bomba in timpul prajirii.
Incingeti bine de tot gratarul si asezati bucatile de carne pe care va trebui sa le tineti cam 4 minute pe fiecare parte. Verificati ca nu cumva sa fie crude in interior.
Punem chifle pe farfurie, le taiem pe jumatate, punem chiftea de burger am pus cașcaval și am servit cu cartofi.


Pofta buna  va doresc!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!



Comentarii

Postări populare