Treceți la conținutul principal

vinete la borcan

Salata de vinete este un deliciu şi în timpul iernii. Aceste legume se pot păstra fie în congelator, fie în borcane. Diferenţa este că pentru vinetele în borcane gospodinele trebuie să muncească mai mult.

Ingrediente
10 kg vinete
sare
borcane

Mod de preparare
Atunci când ne dorim să punem vinete în borcane trebuie să le alegem pe cele mai bune. El trebuie să fie bine coapte, închise la culoare, cu codițele verzi şi elastice. Le putem coace pe plita afara cum fac eu sau la cuptor
În cazul gospodinelor care aleg să prăjească vinetele în cuptor, acestea trebuie să știe că vinetele se înțeapă de câteva ori ca să nu crape şi să murdărească totul în cuptor”
După ce sunt coapte, este indicat ca vinetele să fie curățate cât sunt fierbinți pentru că se curăţa mai bine. Vinetele curățate se înșiră pe un alt fund de lemn așezat puțin înclinat.
Le lăsăm așa 2—3 ore, ca să se scurgă zeama amară. După ce vinetele s-au scurs, se toacă folosind o spatulă de lemn sau de plastic. Le putem pune şi în robotul de bucătărie dar trebuie să utilizăm lamele de plastic. La final, se adaugă  sare după gust.
Vinetele tocate se aşază în borcane, bătându-le ușor de masă ca să nu rămână înăuntru goluri de aer. Deasupra vinetelor se pune un strat de ulei. Se lasă un spațiu liber, până la buza borcanului sau a sticlei, de 2-3 cm şi, după ce pune capacul, se fierb în bain marie timp de 1 oră, apoi se răcesc sub pătură.

Comentarii

Postări populare