Salata de vinete cu usturoi si iaurt
Vă plac vinetele????
Încearcă aceasta rețetă cu iaurt și usturoi
Ingrediente
sare
1 lingurita menta uscata
zeama de la o lamâie
1 caţel usturoi
200 ml iaurt grecesc
2 vinete mari
2 linguri ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare
Coaceţi vinetele, le puneţi într-un castron, le presaraţi cu sare, apoi le lasaţi cu un capac sa se abureasca pentru a se desface uşor. Dupa ce le-aţi curaţat, le stropiţi cu zeama de lamâie şi le lasaţi în frigider peste noapte, într-o sita de plastic.
A doua zi, tocaţi vinetele marunt, adaugaţi usturoiul tocat foarte marunt, turnaţi uşor uleiul, frecând continuu, apoi adaugaţi iaurtul treptat. Asezonaţi cu sare, piper şi, eventual, zeama de lamâie. Adaugaţi o linguriţa de menta uscata, pentru a le le transforma într-o mâncare mai uşoara şi mai fresh.
Încearcă aceasta rețetă cu iaurt și usturoi
Ingrediente
sare
1 lingurita menta uscata
zeama de la o lamâie
1 caţel usturoi
200 ml iaurt grecesc
2 vinete mari
2 linguri ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare
Coaceţi vinetele, le puneţi într-un castron, le presaraţi cu sare, apoi le lasaţi cu un capac sa se abureasca pentru a se desface uşor. Dupa ce le-aţi curaţat, le stropiţi cu zeama de lamâie şi le lasaţi în frigider peste noapte, într-o sita de plastic.
A doua zi, tocaţi vinetele marunt, adaugaţi usturoiul tocat foarte marunt, turnaţi uşor uleiul, frecând continuu, apoi adaugaţi iaurtul treptat. Asezonaţi cu sare, piper şi, eventual, zeama de lamâie. Adaugaţi o linguriţa de menta uscata, pentru a le le transforma într-o mâncare mai uşoara şi mai fresh.
Comentarii
Trimiteți un comentariu