Tocanita de măruntaie

Buna seara oameni buni , am tăiat doua curci și aveam măruntaie de la doua găini și am zis să fac o mâncare cum numai mama ne facea    
Ingrediente
500 gr pipote, inimi si ficati de curca și gaina
2 cepe potrivite
3 ardei grasi rosii
300 gr rosii
1 capatana usturoi
100 ml ulei
250 ml bulion
250 ml apa
patrujel dupa gust
sare si piper
Oregano
Mod de preparare
Pipotele si inimile se curata bine de pielite si se taie bucatele micute. Intr-o tigaie se pune uleiul, iar cand acesta s-a incalzit se adauga  inimile si pipotele. Acestea se calesc putin pe o parte si pe cealalta dupa care se pune apa si se lasa pe foc pana ce se patrund bine.
Daca s-a evaporat apa si acestea nu s-au fiert se mai adauga putina apa pana ce acestea se patrund bine. Se adauga ceapa taiata julien si ficatul taiat bucatele potrivite. Cand s-au patruns putin si acestea se adauga ardeiul gras taiat julien si rosile tăiate marunt.Se amesteca bine, dupa care se adauga bulionul. Tocanita obtinuta se lasa pe foc pana ce se patrund bine toate legumele. Se condimenteaza cu sare , oregano si piper dupa gust.
Usturoiul se zdrobeste si se adauga spre sfarsitul tocanitei. Se mai lasa 10 minute si se opreste focul, dupa care se adauga patrunjelul taiat marunt.
Tocanita se serveste calda cu piure de cartofi sau mamaliguta.
Pofta buna!!!

Comentarii

Postări populare