mini placintele cu branza sarata si masline
Deși este o rețetă meticuloasă, nu vei regreta că ai intrat în bucătărie. Spor la gătit!
Ingrediente
Pentru aluat
500 gr făină
1 lingură de sare
2 gălbenușuri
400 ml smântână.
Pentru împachetat
200 gr margarina
2 linguri faina
Pentru umplutură
400 gr brânză telemea sau feta
200 gr brânză de oaie
sare
5 ouă
2 albuşuri de la cocă
pătrunjel
100 gr măsline
un albuş de la un ou şi un gălbenuş pentru uns plăcinta pe deasupra
Mod de preparare
AluatGălbenușurile se bat cu sare şi smântînă, apoi se adaugă peste făină şi se frămîntă un aluat foarte elastic, care se împarte în două. Se întinde prima foaie, se pune 1/4 din grăsimea amestecată cu făină şi se întinde foarte bine cu cuţitul. Se împachetează în 3 de sus în jos şi de la stînga la dreapta. Se procedează la fel cu a doua foaie. Apoi se pun în frigider pentru 15 min. Se repetă procedura încă o dată. Pentru cine vrea să facă plăcintă cu brânză sărată şi mărar la cuptor, dar nu doreşte această împachetare, se poate pune de la inceput un cub de drojdie amestecată cu puţină făină, zahăr şi lapte şi se lasă la dospit, apoi se întind cele 2 foi între care se pune umplutura. Aceasta ste o varianta mai uşoară, dar la fel de gustoasă. ( eu fac varianta cu pachetele care este mai grea puțin)Se ia o tavă, se unge cu ulei. Împărțim aluatul in bucatele le întindem puțin , le umplem si apoi cu aparatul le închidem
Umplutura
Pentru această, se da pe răzătoare brînza și se taie pătrunjelul mărunt. Se amestecă ouăle cu sare, se bat bine, apoi se pun peste brânză şi se frământă bine, împreună cu pătrunjel. Se taie masline feliute si se adaugă peste compoziția de brânza. Se introduce la cuptorul preîncălzit, se lasă 35-40 min la foc tare, apoi se întoarce şi se continuă coacerea la foc mic pentru încă aproximativ 20 min. Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu