bulz ciobanesc

Reţetă de bulz ciobănesc este tradiţională din Moldova şi este foarte gustoasă.
Bulz cu carnati si branza este o mancare cu mamaliga, branza si carnati de casa delicioasa.
Ingrediente:
mălai, apă şi sare (pentru mămăligă)
brânză de burduf
carnati
ulei
smântână
unt
Mod de preparare
Din malai, apa si un varf de sare facem o mamaliga potrivit de moale. O rasturnam si o lasam sa se raceasca putin, apoi o taiem felii. Formele se ung cu putin unt si apoi se garnisesc cu felii mici de mamaliga. Dupa stratul de mamaliga asezam rondelele de carnati, o lingura cu branza rasa si acoperim din nou cu mămăliga.
Cat modelam mamaliga, ne udam mainile cu apa sa nu ni se lipeasca de degete... Deasupra se mai aseaza o lingura cu branza rasa si se dau la cuptor pentru 15-20 min. Putem sa mai adaugam si un ou deasupra. In acest caz vor sta la cuptor ceva mai mult.Bulzul cu carnati si branza se serveste imediat cu smantana si branza rasa.


Comentarii

Postări populare