paine taraneasca cu anason











Am făcut această pâine deja de multe ori pentru că este minunat de simplă și satisfăcătoare, cu un miez vârtos și o coajă tare și crocantă, potrivindu-se la tot soiul de mâncăruri. În plus este aromată cu aceste semințe de anason, care îi dau o mireasmă inconfundabilă. Dar nu am reusit sa o scriu aici pe blog uite ca azi a venit si rândul ei.
Ingrediente pentru maia
50 gr faina alba
1 pliculet drojdie uscata
1 cana apa calduta
Ingrediente pentru aluat
1 kg faina alba
1 lingura sare
1 lingura zahar
3/4 cana seminte de anason
maia
1/2 cana apa calduta
2 linguri ulei
1/2 lingurita drojdie uscata
Mod de preparare
Maia
Intr un bol de sticla sau portelan punem faina, apa calduta  si drojdia uscata. Cu un tel amestecam bine. Acoperim volul cu membrana alimentara si apoi cu un prosop curat si lasam 15-20 minute afara la soare, sau la loc caldut. O sa vedeti ca va face bule atunci este gata.
Apoi aceasta maia o folosim pentru a face pâine.
Aluat
Punem faina in lighean, adăugam sare si zahar , drojdia uscata si apoi maiaua făcută mai sus. Amestecam bine , apoi adăugam ulei si puțin cate puțin apa, frământam ușor, adăugam si anasonul si frământam. Punem ulei in tava si apoi punem aluatul , acoperim si lăsăm sa crească la loc cald o ora. (eu am pus ligheanul acoperit la soare).
Preîncălzim cuptorul la 200 grade Celsius si coacem pâinea pentru 45 de minute.


Comentarii

Postări populare