chec cu ciocolata si migdale




Buna ziua dragii mei, pentru ca in grupul fetei mele facem si provocari, am cerut reteta de la prietena noastra Lubita ca sa raspund si eu cu drag acestei provocari. In reteta doamnei era zahar alb , eu am folosit zahar brun
Ingrediente
3 oua
1 cana cu lapte(200g)
75 gr unt moale
150 gr zahar brun
250 gr faina
50 gr pudra de migdale
100 gr ciocolata neagra
1 plic praf de copt,
un praf de sare
Mod de preparare
Untul moale se amesteca bine cu zaharul apoi cu gălbenușurile pe rând ,mixând energic după fiecare, se adaugă 100 ml lapte cate puțin ,se amesteca in continuare sa se topească zaharul, apoi se încorporează faina cu praful de copt si pudra de migdale si restul de lapte, oprind 4linguri;dupa omogenizare se adaugă albușurile bătute spuma cu un praf de sare si se amesteca ușor cu telul; se împarte compoziția in doua boluri iar in unul se incorporează ciocolata topita in lapte.
In forma de guguluf sau alta forma, (eu am pus in forma de tort) se   pun intercalat cele doua aluaturi si se lasa la cuptor 40-50min la foc mic(depinde de cuptor, eu am lasat-o mai mult).
Dupa ce este gata , lasam sa se raceasca si apoi rasturnam pe un platou. Inainte sa taiem pudram cu zahar pudra.
Pofta buna va doresc si multumesc pentru reteta

 

Comentarii

Postări populare