Gris cu lapte
Indiferent daca pentru tine grisul cu lapte era unul din preparatele delicioase cu care iti incepeai ziua sau desertul de dupa masa, sigur ti-a marcat copilaria si-ti provoaca nostalgii. Uite cum prepari grisul cu lapte, un deliciu deloc complicat si care e gata in maxim 20 de minute!
Ingrediente
1 linguriță coajă lămâie+ portocale
800 ml lapte
6 linguri gris
2-3 linguri zahar (dupa gust)
vanilie
un praf sare
Ingrediente
1 linguriță coajă lămâie+ portocale
800 ml lapte
6 linguri gris
2-3 linguri zahar (dupa gust)
vanilie
un praf sare
Gem sau marmelada de care doriti
Mod de preparare
Fierbem laptele cu un praf de sare, la foc mic, intr-o cratita antiaderenta.
Cand laptele da in clocot, adauga grisul in ploaie, pentru a evita formarea cocoloaselor.
Amestecam continuu pana cand grisul se ingroasa pana la consistenta pe care o preferi, tinand cont si de faptul ca dupa ce se raceste, preparatul se mai intareste.
Serveste grisul cu lapte cu gem sau marmelada
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu