Compot de piersici

Compot de piersici
Să păstrăm aroma verii și pe timpul iernii, să pregătim compot și alte rețete pentru iarna acum cat fructele și legumele sunt in gradina sau la piața. Noi avem in gradina avem și facem atât cat avem
Ingrediente
1 kg piersici curățate
300 gr zahăr
1 l apa
Mod de preparare:
Se spală piersicile, le tăiem  și se pun în borcane.
Se adaugă apă în borcane, peste piersici pentru a măsura cantitatea de sirop de care este nevoie.
Se scoate apa și se adaugă zahărul ținând cont că la un borcan ar ajunge patru linguri de zahăr. Se pot pune mai multe, după gust.
Se încălzește ușor apa cu zahărul, doar cât să-i permită acestuia să se topească și apoi se toarnă în borcane.
Se închid borcanele cu capacele lor și se pun la fiert.Se lasă să fiarbă 20-30 de minute, din momentul în care apa începe să clocotească.
Se scot borcanele cu grijă și se învelesc cu o pătură până se răcesc.

Comentarii

Postări populare