branza framantata la borcan

 
Nu se compara la gust cu ceea ce se poate cumpăra de la magazin.
Deosebit de gustoasa cu pâine prăjita sau in diverse preparate. Se prepara ușor si se păstrează fără complicații in cămara sau in beci 
Ingrediente 
 2 kg caș gras de oaie, dulce -foarte bine scurs de zer 
1 kg caș de vaca
sare mare neiodata 
ulei pentru pus deasupra in borcane
Mod de preparare  e
se taie cașul felii si se lasă la zvântat, acoperit cu un tifon curat 1-2 zile
se da cașul prin mașina de tocat
se adaugă sare daca este cazul si se frământa bine cu mâinile. Se obţine o pasta omogena, untoasa si gustoasa
se îndeasă bine in borcane, încât sa nu rămână aer intre straturile de brânza. Pentru ușurința introducerii brânzei in borcane, se pot forma bulgari de brânza frământata. La compactarea brânzei in borcane, puteți folosi o lingura metalica sau din lemn
in borcan, deasupra brânzei se toarnă un strat subţire  de ulei
se închid bine borcanele si se dau la rece in beci sau in cămara

Comentarii

Postări populare