branza framantata la borcan
Deosebit de gustoasa cu pâine prăjita sau in diverse preparate. Se prepara ușor si se păstrează fără complicații in cămara sau in beci
Ingrediente
2 kg caș gras de oaie, dulce -foarte bine scurs de zer
1 kg caș de vaca
sare mare neiodata
ulei pentru pus deasupra in borcane
Mod de preparare e
se taie cașul felii si se lasă la zvântat, acoperit cu un tifon curat 1-2 zile
se da cașul prin mașina de tocat
se adaugă sare daca este cazul si se frământa bine cu mâinile. Se obţine o pasta omogena, untoasa si gustoasa
se îndeasă bine in borcane, încât sa nu rămână aer intre straturile de brânza. Pentru ușurința introducerii brânzei in borcane, se pot forma bulgari de brânza frământata. La compactarea brânzei in borcane, puteți folosi o lingura metalica sau din lemn
in borcan, deasupra brânzei se toarnă un strat subţire de ulei
se închid bine borcanele si se dau la rece in beci sau in cămara
Comentarii
Trimiteți un comentariu