crochete de vinete

Iată o idee de aperitiv, se face repede si este foarte buna. Cei care au gustat aceste crochete au mai cerut. Nu sunt uleioase si sunt foarte gustoase.

Ingrediente
600 g vinete
sare
1 lingură pătrunjel tocat
2 ouă
6 linguri pesmet
2 căței de usturoi
1 vârf nucșoară
oregano
 piper
100 gr gouda
apa pentru fiert vinetele
ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Se spală vinetele, se scurg de apă şi se îndepărtează cotoarele. Se taie pe jumătate, se pun într-o oală cu apă sărată şi se fierb cca 10 minute.
Se scurg de apă, se lasă să se scurgă şi se răcesc. Se taie în felii mici şi se amestecă cu blenderul. Se spală pătrunjelul şi se toacă mărunt.
Se pune totul într-un castron, se adaugă pătrunjelul, ouăle, gouda şi 4 linguri de pesmet. Se asezonează cu nucşoară, sare, piper, oregano şi usturoiul tocat. Se amestecă bine.
Se formează felii de grosime potrivită şi se presară cu restul de pesmet. Se prăjesc în uleiul încins, pe ambele părţi, până când capătă o culoare aurie. Se scot pe un platou in care am pus hârtie de bucătărie pentru absorbirea surplusului de ulei. Se servesc cu rosii, castraveti si felii de salam. 

Comentarii

Postări populare