chiftelute de curcan cu piure
Foarte bune si o idee pentru pranz sau cina
Ingrediente
½ linguri de ulei de măsline
1 ceapă mare tocată fin
1 ţelină (320 g), tocată fin
3 morcovi (320 g), tăiaţi fin
1 dovlecel (320 g), tăiat fin
1 kg de carne tocată de curcan.
ierburi aromate
sos
2 rosii
1 morcov ras
2 cepe
apa
ulei
sare
oregano
Mod de preparare
Într-o tigaie mare, puneţi uleiul de măsline, apoi adaugaţi legumele şi le lăsaţi la foc până să se înmoaie. Le luaţi de la foc şi le daţi la răcit pe o hartie de copt.
Preîncălziţi cuptorul la 180 grade Celsius. Între timp, într-un castron mare amestecaţi carnea cu dovlecelul şi apoi cu celelalte legume care au fost călite puţin. Amestecaţi bine şi apoi faceţi chifteluţele. Asezaţi-le într-o tavă în care aţi pus hârtie de copt şi daţi-le la cuptor pentru 25-30 de minute, până capătă culoare arămie.
Facem sosul si punem chiftelutele in sos si lasam sa fiarba inca 10 minute
Apoi faceti piureul si serviti
Comentarii
Trimiteți un comentariu