supa de berbecut


Aceasta supa nu este agreata de prea multi meseni, deoarece este destul de consistenta, datorita sau-lui (grasimea animalului) pe care il are carnea de berbecut/ oaie. Daca stii insa sa gatesti aceasta supa, nu vei avea niciodata probleme.

Ingrediente

1/2 kg carne de berbec                                    

   1 ceapa
   1 morcov
   1 telina
piper
6-8 cartofi
1 ardei verde                                  
   sare
   frunze de țelină verde
   1 ceapa
1 lamaie
mod de preparare
Se taie carnea bucati, se pune la fiert impreuna cu ceapa si se lasa sa dea in clocot. Se spumuieste, se acopera oala si se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie carnea. ( eu fieb carnea la foc mic de seara , 2-3 ore) Atunci se adauga zarzavatul si cartofii se mai lasa la foc mic pana cartofii sunt moi  Se acreste ciorba cu zeama de varza clocotita, se pune verdeata tocata deasupra si se potriveste de sare. Se mai lasa sa fiarba zece minute, dupa care se ia oala de pe foc. Adaugam zeama de lamaie. Se serveste calda.

Comentarii

Postări populare