gogosi pufoase gaurite
500 gr făină
120 gr de unt
40 gr de drojdie proaspătă
1 lingură de zahăr
1 linguriţă de rom
1 vârf de linguriţă de sare
coajă rasă de lămâie
5 gălbenuşuri
350 ml de lapte
zahăr pudră – zahăr vanilat
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în lapte încălzit ușor și în care se pune și zahărul. Gălbenușurile se amestecă bine cu sarea, după care se adaugă romul și laptele rămas. Peste făină să pune untul înmuiat, coaja de lămâie, laptele amestecat cu gălbenușurile și drojdia înmuiată cu lapte și zahăr. Se frământă bine și se lasă cel puțin o oră la crescut.
După ce aluatul a crescut suficient, se face din el o foaie groasă de un deget, din care, cu ajutorul unei căni sau al unui pahar, se decupează gogoșile. Mai apoi cu un dop decupam si in mijloc ca sa iasa cu gaura. Se mai lasa acoperite inca 10 minute. Punem ulei in tigaie sa se -ncinga si apoi cu o spatula luam gogosile si le punem in tigaie sa se prajeasca. Le scoatem pe un platou in care am pus hartie de bucatarie pentru a trage surplusul de ulei. le dam mai apoi prin zahar.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu