tort de clatite
Îţi plac clătitele, dar ai vrea să le dai o formă deosebită? Încearcă un tort de clătite delicios! Reţeta e simplă!
Ingrediente
pentru clatite:
500 gr iaurt
2 ouă
50 g unt
300 gr făină
50 gr zahar
1 lingurita praf de copt
1 lingurita zahar vanilat
1 praf sare
Pentru crema:
3 gălbenuşuri
2 linguri cacao
100 gr zahar
2 linguri lapte
100 gr ciocolata amaruie
150 gr unt
Mod de preparare
Pentru clatite, se mixeaza ouale cu un praf de sare pâna îsi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se amesteca pâna ce compoziţia devine ca o crema. Se toarna untul topit si iaurtul si se omogenizeaza. La sfârsit, se încorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor. Se da compoziţia la frigider pentru jumatate de ora, timp în care se pregateste crema.
Pentru crema, galbenusurile se mixeaza cu zaharul pâna devin albe si îsi dubleaza volumul. Se adauga cacaua, se omogenizeaza, apoi se subţiaza cu lapte rece. Se pune vasul la bain-marie si când începe sa se îngroase, se adauga si ciocolata rupta bucaţele. Se amesteca bine, pâna se topeste ciocolata, apoi se adauga untul lasat la temperatura camerei. Se amesteca pâna se topeste si se lasa la racit.Separat, se coc clatitele într-o tigaie antiaderenta, de marimea dorita.
Se unge fiecare clatita cu crema, în timp ce se suprapun. Se da la rece pâna se întareste crema, apoi se
orneaza cu frisca si se porţioneaza dupa plac.
Comentarii
Trimiteți un comentariu