paste bolognese


Spaghetele bolognese sunt un fel italienesc de paste care constă în spaghete cu carne și sos de pomodoro. Carnea este în general de vită, fiartă și tăiată cubulețe. Sosul de pomodoro se prepară prin fierberea sau datul în clocot a roșiilor Cherry. În italiană, „bolognese” se citește boloniese, deoarece grupul de litere gn se citește ni.
Pacientii care sufera de insuficienta renala sau de diverse afectiuni ale rinichilor pot arunca un ochi si in bucataria italieneasca atunci cand sunt in lipsa de inspiratie in conceperea unui meniu adecvat. Spaghetele bolognese pot fi adaptate perfect regimului alimentar pentru aceasta afectiune!
Ingrediente:
700 gr carne tocata de vita
300 gr spaghete
1 ceapa medie tocata marunt
1 catel de usturoi zdrobit
1 lingura ulei de masline
450 gr rosii
170 gr pasta de tomate
1 lingurita zahar
1 lingurita piper
2 lingurite oregano
Mod de preparare:
Fierbe spaghetele al dente, in apa cu sare.
Pune uleiul la incins intr-o tigaie nonaderenta. Adauga usturoiul si ceapa pret de cateva secunde, apoi adauga repede carnea, rosiile si pasta de tomate. Lasa totul sa fiarba 30 de minute, apoi asezoneaza sosul cu oregano, piper si sare si toarna-l peste spaghetele scurse in prealabil de zeama. Mai pune pastele pe foc inca 5 minute.

Comentarii

Postări populare