ravani cu mastiha


 
ravani reteta originala
Va invit sa vedeti reteta originala de prajitura cu gris/ravani
Prajitura cu gris /ravani
Ingrediente
Pentru blat
6 oua
140 gr zahar
50 gr nuca de cocos fulgi
70 gr faina
140 gris fin
3 vanilii
cateva bobite de mastiha
Coaja de portocala
Pentru sirop
300 gr zahar
300 ml apa
1 lamaie
100 gr nuca de cocos pentru decor
Mod de pregatire
Blat
Ungem o tava cu unt si o punem in frigider 20 de minute. Apoi o tapetam cu faina. Separam oualele.
Amestecam gălbenușurile cu 100 gr zahar (pana devine o crema albicioasa). Amestecam albusurile ( spuma ca la bezea) cu 40 g. Zahar. Amestecam faina cu gris si vanilie. Punem 1/2 din albusuri peste gălbenușuri si amestecam bine cu o spatula. Adăugam in ploaie faina (care am amestecat o cu gris si vanilie). Adăugam si cealaltă jumătate de albusuri si amestecam. Adăugam coaja de portocala si nuca de cocos, mastiha topita in apa călduța si amestecam bine. Punem compoziția in tava tapetata. Preîncălzim cuptorul la 170° si coacem pentru 20-25 minute.
Sirop
Tăiem lămâia pe jumătate. Punem ingredientele la fiert 3 minute.
Blatul trebuie sa fie rece si siropul cald sau invers.
Pentru ca siropul sa pătrundă tot blatul va dau un sfat: înveliți tava cu membrana alimentara bine si întoarceți de câteva ori. Adăugați nuca de cocos. Tăiați in ce forma doriți. Serviti simpla sau cu înghețata.
 

 

Comentarii

Postări populare